Eveniment

Stăpânesc satele şi oraşele ca pe nişte feude, dar se plâng că nu au ce mânca. Un primar dintr-o comună cu 7.000 de oameni are un salariu de 1.500 de euro/lună, iar Parlamentul îi majorează leafa. „Copiii lui nu au ce mânca“

Stăpânesc satele şi oraşele ca pe nişte feude, dar...

Autor: Ramona Cornea

30.09.2022, 17:15 1277

Salariul brut al primarului din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, este de 12.265 de lei, adică 7.154 de lei net (1.500 de euro) Comuna avea, cândva, 12.000 de rezidenţi, dar acum jumătate dintre ei au plecat în Italia sau în Spania pentru că nu aveau ce mânca aici Parlamentul a decis creşterea salariilor din administraţia locală pentru că, aşa cum a spus un parlamentar social-democrat, de la tribuna Parlamentului, „copiii primarilor plâng de foame”.

Salariile cresc în adminis­traţie. Salariile primarilor vor creşte de la 1 noiem­brie cu sume cuprin­se între 880 (566 net) şi 220 de lei (143 lei net), în funcţie de populaţie.

Camera Deputaţilor a aprobat la începutul acestei săptămâni creşterea salariilor aleşilor locali. De această majorare vor beneficia primarii, viceprimarii, preşedinţii de consilii judeţene şi vicepreşedinţii, precum şi angajaţii din administraţiile locale.

România este ţara din UE care cheltuieşte cel mai mult pe salariile bugetarilor ca procent din venitul bugetului general consolidat. Anul trecut, din veniturile de 379 mld. la buget, 112 mld. lei au mers la salarii. Adică 30% din venituri. Media UE pentru astfel de cheltuieli este de 22%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO