Eveniment

Stare de risc pe Dunăre: Peste 250 de nave blocate, din cauza debitului scăzut

 Stare de risc pe Dunăre: Peste 250 de nave blocate, din cauza debitului scăzut

Autor: Mediafax

14.09.2011, 18:24 486

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) solicită Guvernului să aloce 4 milioane lei pentru "înlăturarea stării de risc" pe Dunăre cauzată de scăderea cotelor apelor şi deblocarea celor 257 de nave aflate pe fluviu.

"Secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Mircea Staicu a prezentat (în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă - n.r.) situaţia creată ca urmare a scăderii debitelor Dunării, subliniind necesitatea luării unor măsuri urgente pentru deblocarea celor 257 de nave aflate pe Dunăre şi reluarea traficului. În acest sens, reprezentantul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat alocarea, în baza unei Hotărâri de Guvern, a aproximativ patru milioane de lei, sumă care să fie utilizată pentru înlăturarea stării de risc determinată de scăderea cotelor Dunării", se arată într-un comunicat al MTI.

Ministerul nu precizează prin ce metode va fi înlăturată starea de risc cauzată de scăderea nivelului Dunării.

Situaţia analizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va fi prezentată Guvernului în cel mai scurt timp.

Nivelul Dunării a scăzut în anumite zone până la adâncimi de 1,2-1,4 metri, astfel că navigaţia a fost blocată sămbăta din cauza unor puncte critice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO