Eveniment

Stare de urgenţă în Italia: Veneţia a fost inundată pentru a doua oară în ultimele zile

Stare de urgenţă în Italia: Veneţia a fost inundată...

Autor: Marinela Sarbu

15.11.2019, 13:44 150

Veneţia a fost inundată vineri pentru a doua oară în ultimele zile, apa atingând din nou niveluri record după ce în urmă cu trei zile oraşul a experimentat cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani, potrivit Associated Press.

Nivelul apei este preconizat să ajungă până la 160 de centimetri, adică mult peste limitele normale.

Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a declarat că a fost obligat să creară poliţiei să închidă celebra piaţă San Marco, unde apa a trecut vineri dimineaţă peste nivelul genunchilor. Muncitorii au început să îndepărteze apa de pe principalele rampe folosite de către oameni pentru a traversa piaţa fără a se uda.

Oraşul a fost inundat vineri pentru a doua oară în numai o săptămână, marţi apele atingând niveluri record, respectiv 187 centimetri peste nivelul mării, determinând Guvernul italian să declare stare de urgemţă.

De asemenea, tot marţi Guvernul a aprobat un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru repararea celor mai urgente distrugeri.

Primarul Veneţiei a declarat că estimările pagubelor produse de inundaţii sunt de sute de milioane de euro şi a dat vina pe schimbările climatice pentru ”situaţia dramatică” în care a ajuns oraşul istoric, cerând urgentarea proiectului Moses pentru apărarea împotriva inundaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO