Eveniment

Starea de alertă: Operatorii economici şi instituţiile publice trebuie să asigure testarea temperaturii şi dezinfectarea mâinilor la intrarea în sediu

Starea de alertă: Operatorii economici şi instituţiile...

Autor: Ştefan Stan

14.05.2020, 11:41 2889

Forma oficială a stării de alertă adoptată de Senat prevede obligativitatea organizării activităţii instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori. 

Pentru personalul propriu triajul epidemiologic consta în măsurarea temperaturii prin termometru non contact, iar pentru vizitatori triajul se realizeaza prin măsurarea temperaturii. 

Legea care stabileşte restricţiile pentru starea de alertă a fost votată de parlamentari, miercuri seara, cu 258 de voturi „pentru”. Procedural, este nevoie ca Preşedintele Klaus Iohannis să promulge actul normativ, iar mai apoi legea ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO