Starea de sănătate a României, în statistici: Medicii din zona rurală sunt suprasolicitaţi, iar persoanele de peste 65 de ani ajung cu greu la consult

6 apr 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică arată că mediul rural este ocolit de personalul sanitar din toate categoriile, de la medicii de familie până la farmacişti, în zona rurală depăşindu-se media de locuitori pentru un medic de la nivel naţional.

Cea mai gravă situaţie se vede la numărul de dentişti din zona rurală, unui stomatolog revenindu-i peste 4.500 de locuitori, în medie, urmat de farmacişti, cu aproape 3.000 de locuitori per farmacist. În acest timp, ministrul sănătăţii spune că vrea regândirea sistemului de rezidenţiat, astfel încât să se acopere deficitul de medici din anumite zone, însă până acum nu au fost luate măsuri concrete.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.04.2018

 
Cuvinte cheie:
locuitori
, medici
, medic
, statistica
, consult
, sanatate
, stare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide