Eveniment

Starul Formula 1 Lewis Hamilton şi Serena Williams se alătură ofertei de cumpărare a lui Chelsea

Starul Formula 1 Lewis Hamilton şi Serena Williams se...

Autor: Rafael Hekman

21.04.2022, 15:32 117

Septuplul campion de Formula 1, Lewis Hamilton şi multipla câştigătoare de Grand Slam-uri, Serena Williams, vor investi până la 10 milioane de lire sterline fiecare în cumpărarea clubului Chelsea, scos la vânzare ca urmare a sancţiunilor impuse proprietarului Roman Abramovich.

Lewis Hamilton şi Serena Williams se vor implica cu până la 10 milioane de lire sterline fiecare în cadrul ofertei de preluare a clubului de fotbal Chelsea, condusă de fostul preşedinte al British Airways, Sir Martin Broughton.

Oferta este una dintre cele trei finaliste luate în considerare de Raine Group, o bancă comercială americană care supervizează licitaţia în numele lui Roman Abramovici, şi de consiliul de administraţie al clubului din vestul Londrei. Hamilton, de şapte ori campion de Formula 1, şi Williams, care a câştigat 23 de Grand Slam-uri, poartă discuţii cu Broughton şi cu alţi coinvestitori de mai multe săptămâni, după cum relatează Sky News.

Ambii şi-au stabilit portofolii de investiţii impresionante în ultimii ani, deşi Hamilton şi-a mărturisit adesea dragostea pentru Arsenal şi îl citează pe fostul atacant Ian Wright ca pe un erou din copilărie. În ianuarie s-a anunţat că Williams va investi în clubul de fotbal feminin Angel City din Los Angeles, alături de Eva Longoria şi Natalie Portman.

Cea mai mare parte a sprijinului financiar al ofertei lui Broughton va proveni de la Josh Harris şi David Blitzer, ceea ce aduce o complicaţie suplimentară, deoarece aceştia ar trebui să renunţe la participaţia minoritară pe care o deţin la Crystal Palace pentru a satisface regulile Premier League.

Printre alte personalităţi care susţin oferta se numără familia canadiană Rogers, familia Tsai din Taiwan şi filantropul columbiano-american Alejandro Santo Domingo.

Todd Boehly, care conduce una dintre ofertele rivale, a fost miercuri pe Stamford Bridge pentru a urmări confruntarea pierdută de Chelsea cu 2-4 în faţa lui Arsenal. Omul de afaceri american, coproprietar al echipei LA Dodgers, a fost prezent şi la prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor împotriva lui Real Madrid.

Al treilea grup care speră să finalizeze o preluare este condus de Steve Pagliuca, cel mai mare acţionar al clubului Atalanta din Serie A. Într-o situaţie similară cu cea a lui Harris şi Blitzer, newyorkezul ar trebui să îşi reducă participaţia la echipa italiană pentru ca o tranzacţie să fie finalizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO