Eveniment

Statele Unite au achiziţionat în avans 100 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus pentru 2 miliarde de dolari

Statele Unite au achiziţionat în avans 100 de milioane...

Autor: Eduard Ivanovici

22.07.2020, 17:02 222

Alex Azar, secretarul Statelor Unite pentru sănătate şi servicii umane a declarat că guvernul federal a încheiat un contract cu gigantul farma Pfizer pentru 100 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus, odată ce tratamentul va fi aprobat, scrie Reuters.

„Tocmai am semnat un contract cu liderul global al industriei farmaceutice Pfizer pentru 100 de milioane de doze de vaccin începând cu luna decembrie a acestui an cu opţiunea de achiziţionare a încă 500 de milioane de doze”, a declarat Azar.

Pfizer va furniza dozele dacă produsul va primi aprobare pentru folosire în caz de urgenţă sau licenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite.

Luni, guvernul britanic a achiziţionat 90 de milioane de doze de vaccin pentru COVID-19 printr-o serie de parteneriate cu mai multe companii farmaceutice.

„Însă nu ar trebui să fim neglijenţi sau mult prea optimişti. Vaccinul poate să nu apară niciodată şi, în caz contrar, acesta nu va opri răspândirea virusului, ci mai degrabă va reduce simptomele”, a declarat Kate Bingham, preşedintele grupului operativ pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19 în Regatul Unit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO