Eveniment

Statele Unite vor accepta ca turiştii din străinătate să fie vaccinaţi cu doze mixte

Statele Unite vor accepta ca turiştii din străinătate...

Autor: Dorin Oancea

16.10.2021, 15:14 169

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunţat vineri seara târziu că vor accepta doze mixte de vaccinuri împotriva coronavirusului de la călătorii internaţionali, un impuls pentru călătorii din Canada şi din alte locuri, relatează Reuters.

CDC a declarat săptămâna trecută că va accepta orice vaccin autorizat pentru utilizare de către autorităţile de reglementare din SUA sau de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. "În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaştem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte ţări, astfel că ar trebui să fie acceptat pentru interpretarea înregistrărilor de vaccinuri", a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC.

Casa Albă a declarat vineri că noile cerinţe de vaccinare pentru cetăţenii străini care călătoresc în Statele Unite vor fi aplicate începând cu 8 noiembrie pentru vizitatorii care trec frontierele terestre, precum şi pentru cei ce vin cu avionul.

Aproape patru milioane de canadieni, echivalentul a 10% din populaţia complet vaccinată, au primit doze mixte de vaccinuri disponibile mRNA COVID-19 - incluzînd vaccinul AstraZeneca.

CDC a precizat că vaccinurile a căror utilizare a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA), precum şi cele autorizate de OMS, vor fi acceptate pentru a intra în Statele Unite, inclusiv vaccinul AstraZeneca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO