Eveniment

Statistică Eurostat. România avea 1,95 milioane de angajaţi în serviciile ce presupun un grad ridicat de cunoştinţe, la finalul anului 2019, în creştere cu 30.000

Statistică Eurostat. România avea 1,95 milioane de...

Autor: Ramona Cornea

05.03.2021, 18:30 413

România avea aproape 1,95 milioane de angajaţi în serviciile ce presupun un grad ridicat de cunoştinţe la finalul anului 2019, dintre care aproape 857.000 sunt bărbaţi, iar 1,09 milioane sunt femei, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.

Comparativ cu anul 2018, numărul angajaţilor din acest tip de servicii a crescut cu 30.000, iar proporţia dintre angajaţii bărbaţi şi femei a rămas aproape la fel.

În această categorie de angajaţi Eurostat include servicii cu grad ridicat de cunoştinţe de înaltă tehnologie precum cei din producţia de filme cinematografice, din activităţi de programare şi difuzare, telecomunicaţii, cercetare şi dezvoltare ştiinţifică, apoi serviciile de piaţă cu grad ridicat de cunoştinţe din domenii precum transport pe apă, transport aerian, activităţi juridice şi de contabilitate sau arhitectură şi de inginerie. De asemenea, în această categorie sunt incluşi şi angajaţii din serviciile financiare cu grad ridicat de cunoştinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO