Eveniment

Statul iartă Ford de o amendă de 14 mil. €

Statul iartă Ford de o amendă de 14 mil. €
12.08.2010, 23:59 57

Statul român a convenit cu reprezentanţii Ford să nu pună înaplicare prevederile din contractul de privati­zare, încheiat în2007, care presupuneau o amendă între 3 şi 14 mil. euro dacăamericanii nu derulează la timp investiţiile programate. Ford seangajează să finalizeze investiţia până în 2013, cu un an maitârziu.
Motivul invocat este declinul pieţei europene. John Fleming, fostulşef al Ford Europa, prezent miercuri la Bucureşti, a spus: "Este îninteresul tuturor ca aceşti bani să fie investiţi în uzină şi nucheltuiţi altfel". Viitorul model de clasă mică al Ford va intra înproducţie la Craiova în toamna anului viitor.
Grupul Ford, singurul producător american care nu s-a regăsit însituaţia de a fi salvat în 2009 de autorităţile din SUA, primeşteajutor de la Washington şi de la alte guverne pentru a-şi reducedatoriile, potrivit Wall Street Journal. Pentru uzina de la CraiovaFord a contractat de la BEI un împrumut de 400 mil. euro garantatîn proporţie de 80% de statul român. Vezi pagina 12

AFACERI DE LA ZERO