Eveniment

Statul Major General: Armata ucraineană îi loveşte în forţă pe invadatorii ruşi

FOTO Ukraine.UA

Autor: Simona Chirciu

08.01.2023, 10:34 1754

Statul Major General anunţă că armata ucraineană  a lovit 26 de zone de concentrare ruseşti sâmbătă.

Forţele terestre şi aeriene ucrainene au lovit 26 de zone de concentrare ruseşti, a raportat Statul Major General al forţelor armate ucrainene în briefingul său de duminică dimineaţă.

Statul Major General nu a precizat unde se aflau zonele de concentrare. O zonă de concentrare este, în general, locul unde sunt adunaţi soldaţii înainte de a desfăşura operaţiuni ofensive. 

Potrivit Statului Major General, forţele ruseşti suferă pierderi grele în timp ce desfăşoară operaţiuni ofensive în apropiere de Bakhmut, Avdiivka şi Lyman în regiunea Doneţk şi încearcă să îşi îmbunătăţească poziţia tactică în apropiere de Kupiansk, situat la aproximativ 100 de kilometri est de Harkov. 

În pofida anunţului „încetării focului de Crăciun” făcut de Vladimir Putin, Rusia a lansat nouă raiduri cu rachete şi trei lovituri aeriene şi a efectuat 40 de atacuri cu lansatoare multiple de rachete în ultima zi, avariind infrastructura civilă şi rănind şi ucigând civili, a precizat Statul Major General. 

Forţele ucrainene au respins, de asemenea, atacurile ruseşti în apropierea a 16 aşezări. Printre acestea se numără Stelmakhivka, Makiivka şi Bilohorivka în regiunea Luhansk şi Rozdolivka, Soledar, Bakhmut, Zalizne, Pervomaiske, Vodyane şi Pobyeda în regiunea Doneţk.

Anterior, pe 7 ianuarie, propagandiştii ruşi au afirmat că forţele ruse şi contractorul militar privat Wagner Group, controlat de Kremlin, au preluat controlul asupra oraşului Soledar, situat la nord de Bakhmut. Cu toate acestea, mai târziu, armata ucraineană a declarat că deţinea în continuare controlul asupra oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO