Eveniment

Statul: Ne aşteptăm ca oferta prin care statul vinde 9,84% din Petrom să fie suprasubscrisă

Autor: Roxana Pricop

23.02.2011, 11:35 25

Victor Cazana, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şiPrivatizării în Industrie, participant la seminarul ZF Anul pepiaţa de capital, a declarată că se aşteaptă că ca oferta prin carestatul român vinde 9,84% din acţiunile Petrom să fiesuprasubscrisă.

Obiectivul guvernului este obţinerea celui mai mare preţ pentruacţiunile vândute, este de părere oficialul.

"Nu suntem dispuşi să negociem cu niciun investitor strategicpentru pentru participaţia deţinută la Petrom, acţiunile urmând afi scoase la vânzare prin ofertă, iar dacă OMV va da cel mai bunpreţ, statul va vinde la acel preţ. Însă alocarea acţiunilor se vaface în funcţie de gradul de subscriere. Poate că grupul OMVdoreşte să devină un acţionar şi mai puternic la Petrom, însă noinu ştim asta", a declarat Victor Cazana.

Şeful oficiului a adăugat că în 2011 îşi propune relansarea deprivatizări pe piaţa de capital şi intenţionează ca în acest an săvândă prin intermediul BVB 15% din Transgaz, 15% dinTranselectrica, urmând ca privatizarea Romgaz, companie nelistată,să aibă loc în 2012.

El a mai spus că în perioada următoare vor fi selectate caselede avocatura care vor asista statul român în selectareaintermediarilor listării a 15% din Transgaz şi Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO