Eveniment

Statul român mai este acţionar în 1.188 de firme, care au împreună peste 270.000 de angajaţi

Bogdan Hossu

Bogdan Hossu

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.08.2018, 00:05 518

Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Bugetarii au salarii mai mari cu 400 de lei faţă de persoanele care lucrează în companiile la care statul este acţionar.

Peste 270.000 de salariaţi lucrează în companiile la care statul este acţionar, arată datele centralizate de ZF pe baza in­formaţiilor de la Ministerul de Finanţe. Aceştia au, în medie, salarii mai mici cu 400 de lei comparativ cu persoanele care lucrează în sectorul bu­getar, a spus pentru ZF Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei sindicale Cartel Alfa. „Diferenţa pe salariul mediu brut dintre sistemul bugetar - sistem administrativ şi de prestare servicii de interes general, şi cei care lucrează în companii la care statul este acţionat, după aplicarea legii 157/2017 (legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – n.red.), între aceste tipuri de unităţi este cu circa 400 lei în plus pentru bugetari”, a spus Bogdan Hossu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO