Eveniment

Statul vrea să plătească elevii să meargă la şcoală: PSD vrea să dea 10 lei pe zi elevilor cu prezenţă integrală la orele de curs

Statul vrea să plătească elevii să meargă la şcoală: PSD vrea să dea 10 lei pe zi elevilor cu prezenţă integrală la orele de curs

Autor: Răzvan Botea

06.07.2019, 17:00 16867

PSD vrea să acorde vouchere în valoare de 10 lei pentru fiecare zi pe care un elev şi-o petrece la şcoală. Anunţul a fost făcut pe Facebook de către Cristian Socol, unul dintre arhitecţii programului de guvernare PSD.

Banii ar urma să fie încasaţi de elevii cu prezenţă integrală la şcoală în luna următoare contorizării prezenţelor: „Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul şcolar 2020-2021 şi a celor din învăţământul gimnazial”, arată postarea de pe Facebook a lui Cristian Socol.

Socol a postat pe reţeaua de socializare mai multe măsuri prioritare pentru guvernarea PSD-ALDE în semestrul al doilea al acestui an. Printre aceste măsuri se numără aspecte ce vizează programul de înzestrare a Armatei Române, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat şi pe utilajele agricole sau programe de finanţare a investiţiilor în staţiunile balneare.

De asemenea, Socol a mai anunţat ca printre priorităţile guvernului pentru a doua parte a acestui an se află creşterea punctului de pensie cu 15%, creşterea pensiei minime garantate cu 10%, creşterea salariului minim brut la 50% din câştigul salarial mediu brut, dar şi impozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei obţinute de familiile cu copii şi impozit zero pentru veniturile medicilor de familie.

 
 
AFACERI DE LA ZERO