Eveniment

Ştirea care face încojurul lumii: Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanţă interzisă la US Open 2022 şi a fost suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului. Reacţia celebrei tenismene: „Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanţa numită Roxadustat într-o cantitate mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea!”

Autor: Robert Manea

21.10.2022, 17:13 1869

Ce a scris presa internaţională - The Sun, Daily Mail, Bloomberg - despre ştirea momentului.

Celebra tenismenă Simona Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022 şi a fost suspendată provizoriu de către Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului.

Simona Halep a reacţionat imediat după anunt pe contul personal de Facebook susţinând că este cel mai mare şoc din viaţa ei.

Ea a menţionat că a fost testată pozitiv la substanţa numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică.

„Mă simt complet confuză şi trădată.” a spus celebra tenismenă.

Ea a menţionat pe pagina de Facebook că nu a luat niciodată intenţionat o substanţă interzisă. „Am încredere că adevărul va ieşi la iveală.”

Halep a fost notificată pe 7 octombrie că a fost depistată pozitiv. Proba B a confirmat rezultatul probei A.

(sursă: https://itia.tennis/news/sanctions/simona-halep-provisional-suspension/)

Roxadustatul este un medicament împotriva anemiei. Administrarea acestuia poate îmbunătăţii performanţele sportivilor, substanţa fiind inclusă pe lista substanţelor interzise.

În privinţa efectelor secundare, Roxadustat poate cauza hipertensiune arterială, tromboză vasculară (formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge), diaree, edem periferic (excesul de lichid de la nivelul zonelor inferioare ale corpului – glezne, picioare), hiperkaliemie (ridicarea nivelului de potasiu din sânge) şi greaţă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO