Eveniment

Stolojan: Nu ma intereseaza postul de guvernator al Bancii Nationale

Stolojan: Nu ma intereseaza postul de guvernator al Bancii Nationale
28.01.2008, 17:56 16

Theodor Stolojan, fostul consilier al presedintelui Traian Basescu, afirma ca nu este interesat de preluarea postului de guvernator al BNR, considerand ca este nevoie de "un om cu o specializare temeinica in acest domeniu". El spune ca va veni si momentul numirii unui nou guvernator. In toamna anului viitor expira mandatul actualului guvernator, Mugur Isarescu, aflat la sefia bancii centrale inca din 1990, cu o intrerupere de un an in 1999-2000 cand a fost prim-ministru. Stolojan spune ca BNR are o conducere "care isi poate duce la capat mandatul". "Cred ca trebuie un om cu preocupare temeinica in acest domeniu. Domnul Isarescu este un asemenea om, care are si preocuparea si pregatirea, dar cred ca sigur va veni si momentul numirii unui nou guvernator. Cred ca nu e vorba despre cine e acolo sau cine va fi, ci despre postul de guvernator care cere o anumita specializare in domeniu", a spus Stolojan.
El a mentionat ca specializarea sa priveste stagiul de 6 ani la Banca Mondiala si ca il preocupa problemele de dezvoltare economica. Intrebat daca ar raspunde pozitiv in cazul in care i se va propune acest post de guvernator, Stolojan a apreciat ca "exista oameni care pot sa indeplineasca acest job". El a tinut sa precizeze ca Banca Nationala isi face datoria, dar are posibilitati limitate, si a mentionat ca ceea ce il deranjeaza este ca semnalele pe care le da romanilor si Guvernului nu sunt suficient de clare, prin declaratiile pe care le face. "Singurul lucru pe care eu il critic este fata de management, unde este nevoie de o atitudine cat mai clara", a mai spus Stolojan, adaugand ca BNR actioneaza in limita competentelor pe care le are pe piata monetara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO