Eveniment

Strainii au adus 2,58 mld. euro la capitalul filialelor locale

13.08.2008, 19:10 17

Valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania s-a ridicat in primul semestru la 2,58 mld. euro, de peste doua ori mai mult decat nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
In perioada ianuarie-iunie 2007, investitiile straine au totalizat 1,14 mld. euro.
Investitiile straine ca aport la capitalul firmelor din Romania au fost in luna iunie de 221 de milioane de euro, dublul valorii din aceeasi luna a anului trecut, reiese din datele publicate ONRC.
Soldul investitiilor straine a depasit la sfarsitul lunii iunie 20 mld. euro.
Numarul de firme noi cu participare straina infiintate in primele sase luni a fost de 6.680, fata de 8.000 in perioada ianuarie-iunie 2007. Astfel, numarul firmelor cu participare straina a ajuns la finele lunii iunie la peste 154.000. In luna iunie au fost infiintate putin peste 1.000 de firme cu participare straina, aportul la capital fiind de 7,2 milioane de euro.
Topul primelor 40 de firme dupa participarea straina la capitalul social total subscris este condus in luna iunie de Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Electrica Muntenia Sud, cu 53,9 milioane de euro.
Pe urmatoarele pozitii se afla Smithfield Romania, care a primit un influx de capital de 23,4 milioane de euro, si VPK Packaging din Bihor cu 9,9 milioane de euro. Alte subscrieri de capital semnificative au fost realizate in luna iunie de catre compania TBI Credit IFN - 8,7 milioane de euro, Cream Line Romania - 7,8 milioane de euro si Bucuresti Turism - 7,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO