Eveniment

Străinii cu rezidenţă în România vor plăti impozite în următorul an de la dobândirea acestui statut

Străinii cu rezidenţă în România vor plăti impozite în următorul an de la dobândirea acestui statut

Autor: Marius Radu - Mediafax

23.08.2011, 16:25 613

Cetăţenii străini cu rezidenţă în România vor plăti impozit pe veniturile obţinute atât în ţară, cât şi în străinătate în primul an de la dobândirea acestui statut, şi nu după trei ani, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, potrivit unui proiect de ordonanţă care aduce modificări Codului Fiscal.

"Aceste venituri urmează a fi supuse impunerii începând cu anul calendaristic următor celui în care persoana fizică a obţinut rezidenţa în România, concomitent cu acordarea aceloraşi drepturi de deducere de care beneficiază o persoană fizică română", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

În prezent, persoana fizică nerezidentă care îndeplineşte condiţiile de rezidenţă în România timp de trei ani consecutiv plăteşte impozit pe veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, începând cu al patrulea an fiscal.

Pentru a fi considerată rezidentă, o persoană fizică trebuie să aibă domiciliul în România, să locuiască în ţară pentru perioade ce depăşesc în total 183 de zile pe an, sau să fie cetăţean român care lucrează în străinătate ca funcţionar sau angajat al României într-un stat străin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO