Eveniment

Strat de zăpadă de şase centimetri la munte, în judeţul Neamţ

Strat de zăpadă de şase centimetri la munte, în...

Autor: Departamentul Corespondenţi

05.10.2019, 09:01 4036

Vreme deosebit de rece pentru această perioadă în judeţul Neamţ unde a plouat pe arii extinse, iar la munte, pe crestele înalte din grupa nordică a Carpaţilor Orientali, s-a depus un strat de zăpadă de 1...6 cm.

Vremea a continuat să se răcească în cursul zilei de vineri în judeţul Neamţ, devenind chiar deosebit de rece pentru această dată, cerul a fost acoperit, pe arii extinse a plouat, iar la munte, la peste 1300 m, au predominat ninsorile, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Neamţ.

Aceştia au anunţat că pe crestele înalte din grupa nordică a Carpaţilor Orientali s-a depus un strat de zăpadă de 1...6 cm, iar vântul a suflat slab la moderat cu unele intensificări.

În zona montană înaltă, temporar, s-a semnalat ceaţă.

Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore, în judeţul Neamţ vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această dată.

Cerul va fi temporar noros, trecător ziua va ploua slab, iar spre seară şi în cursul nopţii, pe arii relativ extinse, începând cu zona de munte va ploua.

În nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat.

Sunt prognozate temperaturi maxime între 12 şi 14 grade Celsius şi temperaturi minime între 4 şi 6 grade Celsius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO