Eveniment

Strategia energetică finalizată şi un management performant în companii

Strategia energetică finalizată şi un management...

Autor: Roxana Petrescu

17.11.2015, 00:05 292
Programul de guvernare nu face referire la continuarea pro­gramului de listări şi mai ales la situaţia insolvenţei Hidroelectrica, la problemele care ţin de reor­ga­nizarea sectorului minier sau de restruc­turarea din domeniul nu­clear.

Nu este clar dacă România va relua ideea formării unei companii energetice integrate astfel încât să elimine concurenţa distorsionată dintre producători cu structuri complet diferite de costuri, situaţie unică la nivel european. Nici ener­gia termică nu apare ca un subiect important pe agenda nou­lui gu­vern, în contextul în care se pre­cizează că doar se va evalua înde­plinirea obligaţiilor pentru aprovi­zio­narea cu energie în iarna 2015-2016. „Finalizarea energiei ener­ge­tică şi clarificarea unor teme precum marile proiecte energetice cum ar fi reactoarele 3 şi 4 de la Cer­navodă sau hidrocentrala Tarniţa, precum şi continuarea instituirii guvernanţei corporative în companiile din domeniu, cred şi eu că sunt priorităţile. Ar mai fi şi clarificarea poziţiei faţă de rege­nerabile“, spune Cristian Secoşan, director general al Romelectro, unul dintre cei mai mari contrac­tori pentru proiectele energetice din România.

 

Propunerile din programul de guvernare al lui Cioloş

- Realizarea interconectării cu reţelele europene, reabilitarea infrastructurii de transport de energie şi gaze

- Exploatarea profitabilă a resurselor naturale

- Continuarea implementării principiilor de guvernanţă corporativă în companiile de stat şi gestionarea acestora prin intermendiul unei singure structuri administrative

- Finalizarea strategiei energetice şi adoptarea acesteia prin consens politic

- Încurajarea proiectelor de eficienţă energetică mai ales în rândul populaţiei

- Încurajarea producţiei de energie din surse indigene atât convenţionale, cât şi regenerabile

- Dezvoltarea unei burse funcţionale de gaze

- Identificarea unei soluţii de echilibru în ceea ce priveşte mecanismul de promovare a producţiei de energie regenerabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO