Eveniment

Studenţii români din Diaspora ar putea avea o reducere de 50% la transport pe perioada vacanţei

Studenţii români din Diaspora ar putea avea o reducere...

Autor: Teodor Bobei

21.09.2019, 10:08 181

PSD a depus un proiect de lege pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale privind reducerile de transport pentru studenţi. Astfel, studenţii cu burse la studii universitare în străinătate vor avea dreptul la reduceri de minimum 50% pe perioada vacanţei şi la o cursă gratuită dus-întors cu trenul.

Potrivit proiectului de lege, articolului 205 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011 i se mai adaugă un alineat care prevede că studenţii bursieri la universităţi din afara ţării care se află pe perioada vacanţei în Româna, beneficiază de tarif redus cu minim 50% pentru transportul local în comun, subteran sau de suprafaţă, precum şi pe mijloacele de transport intern auto, feroviar şi naval.

De asemenea, se mai adaugă un alineat nou care prevede că studenţii care au obţinut bursă de studii universitare şi post-universitare în străinătate, beneficiază de gratuitate la o singură călătorie, dus-întors, la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Totodată, prin această propunere legislativă se face precizarea clară a obligativităţii acordării reducerii de transport în comun, de minimum 50%,în timpul anului universitar, pentru studenţi, atât pentru mijloacele de transport terestru cât şi subteran.

Pentru finanţare, proiectul de lege propune utilizarea fondurilor de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Propunerea legislativă a fost semnată de 28 de senatori PSD şi depusă la Senat în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor va fi for decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO