Eveniment

Studenţii trec la atac împotriva clasei politice: Educaţia românească nu a atins dezideratul asumat de partide

Studenţii trec la atac împotriva clasei politice:...

Autor: Petru Mazilu

19.10.2020, 10:27 132

Studenţii îi critică pe politicieni şi susţin că educaţia românească nu a atins dezideratul asumat de partide în 2016. De aceea, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România le solicită candidaţilor la alegerile parlamentare din decembrie să-şi asume 10 priorităţi ale studenţilor.

ANOSR a lansat campania „Educaţia la guvernare!” prin care solicită partidelor politice să demonstreze fără echivoc prin planurile de guvernare şi prin angajamentele luate că vor acţiona ferm pentru a produce schimbări pozitive majore în învăţământul superior.

Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă ANOSR propune obiective concrete în opt domenii fundamentale ale educaţiei. Dintre acestea, accentul cade pe o serie de 10 priorităţi majore ale studenţilor, de natură să corijeze deficienţele încă prezente în sistemul educaţional românesc şi să genereze îmbunătăţiri consistente în mediul universitar, scrie în comunicatul ANOSR.

Solicitările studenţilor sunt legislaţie predictibilă, finanţare a educaţiei care încurajează performanţa şi competitivitatea şi burse studenţeşti care să constituie un sprijin corespunzător nevoilor reale. De asemenea, studenţii vor să participe la luarea deciziilor importante, să fie conectaţi internaţional la proiectele din educaţie şi să fie „orientaţi cu succes către piaţa muncii”. Reprezentanţii ANOSR mai vorbesc despre meritocraţie, fonduri europene, locuri de cazare în campusurile studenţeşti şi management eficient în universităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO