Eveniment

Studiu: circa 90% dintre companiile din România întâmpină dificultăţi în recrutarea candidaţilor cu abilităţile dorite. Procentul companiilor care au avut dificultăţi în a găsi candidaţi cu abilităţile dorite este cel mai mare în Slovacia (92%), România (90%) şi Malta (88%)

Studiu: circa 90% dintre companiile din România...

Autor: Ramona Cornea

14.10.2020, 18:00 318

Circa 90% dintre companiile din România întâmpină dificultăţi în recrutarea candi­daţilor cu abilităţile dorite, conform studiului European Company Survey 2019 derulat de Eurofound (Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă). Procentul de companii care au avut dificultăţi în a găsi candidaţi cu abilităţile dorite este cel mai mare în Slovacia (92%), România (90%) şi Malta (88%).

„Numeroase companii din statele mem­bre ale Uniunii Europene spun că au dificul­tăţi în găsirea candidaţilor cu competenţele necesare: 26% consideră că este foarte dificil şi 51% spun că le este destul de dificil. În 21% dintre companii, managerii au raportat că nu este foarte dificil să găseşti candidaţi cu abilităţile dorite, iar în doar 2%, managerii au raportat că nu este deloc dificil“, spun autorii studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO