Eveniment

Studiu: Cum s-a schimbat viaţa după pandemie. Peste 40% dintre românii intervievaţi spun că nu mai pot conta pe ajutorul semenilor

SONDAJ Cum s-a schimbat viaţa după pandemie. Peste 40% dintre românii intervievaţi spun că nu mai pot conta pe ajutorul semenilor

Autor: Business Magazin

19.06.2021, 08:42 189

Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române şi Elicom au realizat un sondaj de opinie privind felul în care populaţia României vede pandemia COVID-19 (percepţii, evaluări, atitudini), consecinţele acesteia asupra vieţii oamenilor şi funcţionării societăţii, precum şi vaccinarea, ca soluţie la criza sanitară pe care o parcurgem.

Au fost intervievate 1023 de persoane, iar eşantionul a fost validat pe baza datelor recensământului din 2011, fiind reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României.

Rezultatele sondajului

Conform datelor analizate, 39% dintre respondenţi au spus că gradul de respectare a regulilor de convieţuire a crescut în perioada pandemiei de coronavirus, comparativ cu anii anteriori.

Pe de altă parte, 45% dintre respondenţi au spus că solidaritatea între români a rămas la fel ca înainte de pandemie, în timp ce 38% dintre respondenţi au spus că aceasta a scăzut. Doar 17% dintre respondenţi au susţinut că solidaritatea între români a crescut.

Conform studiului, 20% dintre respondenţi au spus că măsura în care românii pot conta pe ajutorul semenilor a crescut, în timp ce 42% dintre respondenţi au spus că nu mai pot conta pe ajutorul semenilor la fel ca înainte de pandemia de coronavirus.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO