Eveniment

Studiu: Cum s-a schimbat viaţa după pandemie. Peste 40% dintre românii intervievaţi spun că nu mai pot conta pe ajutorul semenilor

Studiu: Cum s-a schimbat viaţa după pandemie. Peste 40% dintre românii intervievaţi spun că nu mai pot conta pe ajutorul semenilor

Autor: Business Magazin

19.06.2021, 08:42 161

Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române şi Elicom au realizat un sondaj de opinie privind felul în care populaţia României vede pandemia COVID-19 (percepţii, evaluări, atitudini), consecinţele acesteia asupra vieţii oamenilor şi funcţionării societăţii, precum şi vaccinarea, ca soluţie la criza sanitară pe care o parcurgem.

Au fost intervievate 1023 de persoane, iar eşantionul a fost validat pe baza datelor recensământului din 2011, fiind reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României.

Rezultatele sondajului

Conform datelor analizate, 39% dintre respondenţi au spus că gradul de respectare a regulilor de convieţuire a crescut în perioada pandemiei de coronavirus, comparativ cu anii anteriori.

Pe de altă parte, 45% dintre respondenţi au spus că solidaritatea între români a rămas la fel ca înainte de pandemie, în timp ce 38% dintre respondenţi au spus că aceasta a scăzut. Doar 17% dintre respondenţi au susţinut că solidaritatea între români a crescut.

Conform studiului, 20% dintre respondenţi au spus că măsura în care românii pot conta pe ajutorul semenilor a crescut, în timp ce 42% dintre respondenţi au spus că nu mai pot conta pe ajutorul semenilor la fel ca înainte de pandemia de coronavirus.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 
AFACERI DE LA ZERO