Eveniment

Studiu Frames: 7 din 10 antreprenori se tem de o nouă închidere a activităţii

Autor: Mediafax

28.01.2021, 00:00 72

Şapte din zece antreprenori se tem, în prezent, că al treilea val al pandemiei, care a cuprins deja ţările occidentale, le-ar putea bloca din nou activitatea, arată datele unui sondaj realizat de Frames, citat de Mediafax.

Potrivit unui barometru de opinie realizat de Frames, la comanda Asociaţiei Patronale „Protejăm România“, 57% dintre antreprenori cred că efectele pandemiei se vor vedea cel puţin până la începutul lui 2022. Numai 22% cred că economia va reveni pe linia de plutire în partea a doua a acestui an, în timp ce 19% spun că nu ştiu cum va evolua situaţia.

Mai mult de 6 din 10 dintre cei intervievaţi se tem că situaţia se va înrăutăţi din punct de vedere epidemiologic şi numai 15% văd perspectivele într-o notă optimistă.

„Principala temere este legată de impunerea unor noi restricţii care ar afecta mediul de afaceri, menţionată de 72% dintre respondenţi. Pe lista provocărilor se mai află, în prim-plan, creşterea preţurilor, amintită de 43% dintre cei chestionaţi, accentuarea blocajului financiar (29%), scăderea vânzărilor (21%) şi plata obligaţiilor (taxe, impozite, rate bancare, leasinguri etc.), amintită de 19%“, spune studiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO