Eveniment

Studiu: Numărul turiştilor din Deltă se va dubla în 2018 faţă de 2017, după mai mulţi ani de scăderi

Studiu: Numărul turiştilor din Deltă se va dubla în...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

26.08.2018, 14:06 607

Numărul turiştilor care au vizitat judeţul Tulcea a crescut în primul semestru 2018, faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, iar până la finalul sezonului numărul înoptărilor s-ar putea dubla, estimează Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), într-un comunicat.

„Estimările arată că până la finalul sezonului am putea avea cel puţin o dublare a numărului de înnoptări, faţă de anul 2017. Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării consideră că promovarea corectă a destinaţiei şi numărul mare de evenimente care au atras atenţia asupra ofertei turistice pe care o reprezintă Delta Dunării şi Dobrogea de nord vor aduce rezultatele scontate, la finalul acestui an, adică dublarea numărului de turişti faţă de anul precedent, după o perioadă în care s-au înregistrat scăderi, de la un an la altul”, spune Asociaţia.

Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că, în primul semestru al acestui an, judeţul Tulcea a fost vizitat de 58.297 turişti, înregistraţi în structurile de cazare, faţă de 33.093 în aceeaşi perioadă a anului 2017.

„Având în vedere faptul că această creştere, cu peste 25.000 de turişti, conform datelor oficiale, este raportată la prima perioadă a anului, când gradul de ocupare este mai redus, estimăm că până la finalul anului vom avea cel puţin o dublare a numărului de turişti în Delta Dunării şi Dobrogea de nord. În lunile iulie, august septembrie şi octombrie, gradul de ocupare este aproape maxim, ceea ce înseamnă că vor fi ocupate aproape în permanenţă cele aproximativ 9.200 de locuri de cazare înregistrate în judeţul Tulcea”, a declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.

De asemenea, organizaţia apreciază că acordarea voucherelor de vacanţă la peste cei 1,2 milioane de bugetari de la nivel naţional, a dus la o creştere a numărului de turişti în Delta Dunării, în special în luna iunie a acestui an, când s-a înregistrat un număr de 19.542 de turişti români, faţă de numai 10.903, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Din analiza preliminară a datelor furnizate de INS reiese că această creştere a fost generată în special de posibilitatea de a se achita contravaloarea cazării cu voucherele de vacanţă”, precizează autorii studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO