Eveniment

Studiu: O doză din vaccinul Johnson & Johnson , eficienţă de 66% împotriva Covid-19

Studiu: O doză din vaccinul Johnson & Johnson ,...

Autor: Mediafax

29.01.2021, 15:26 322

O doză din vaccinul Johnson & Johnson generează o protecţie puternică împotriva Covid-19, conform unui studiu făcut asupra a peste 44.000 de persoane. 

În cadrul studiului de peste 44.000 de persoane, vaccinul a prevenit 66% din cazurile moderate până la severe de Covid-19, potrivit unui comunicat al companiei transmis vineri, citat de Bloomberg.

Vaccinul s-a dovedit a fi eficient şi în oprirea bolilor severe, prevenind 85% din infecţiile severe şi 100% din spitalizări şi decese.

J&J intenţionează să ceară autorizaţie de introducere pe piaţă în SUA la începutul lunii februarie. Compania aşteaptă autorizarea în martie, dar nu a specificat cât vaccin va fi disponibil imediat, deşi a reafirmat că SUA vor primi 100 de milioane de doze în prima jumătate a anului.

Janssen, compania farmaceutică deţinută de Johnson & Johnson, investighează dacă administrarea a două doze va oferi o protecţie mai puternică sau mai durabilă, anunţă BBC.

Potrivit BBC, Marea Britanie a precomandat deja doze de 30 de milioane de doze.

Vestea vine la scurt timp după ce Novavax a anunţat că vaccinul său are o eficienţă de 89%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO