Eveniment

Studiu Traveliminit.ro: Peste 2 milioane de nopţi de cazare plătite cu vouchere de vacanţă în ultimii 5 ani

Studiu Traveliminit.ro: Peste 2 milioane de nopţi de...

Autor: Cosmin Pirv

07.06.2023, 15:41 38

În ultimii cinci ani au fost plătite cu vouchere de vacanţă peste 2 milioane de nopţi de cazare, arată un studiu recent.

Voucherele de vacanţă sunt implementate în România de cinci ani, această strategie fiind aplicată şi de alte state europene cu scopul dezvoltării turismului intern. Singurul an de pauză a fost 2021, când Guvernul nu a acordat vouchere noi, însă le-a prelungit pe cele rămase nefolosite din 2019 şi 2020.

Potrivit unui sondaj realizat de platforma Travelminit.ro, în ultimii 5 ani au fost plătite cu tichetele de vacanţă 2.118.729 de înnoptări.

Începând din 2022, tichetele de vacanţă sunt disponibile exclusiv pe suport magnetic, sub forma unui card care va fi alimentat şi anul acesta cu 1.450 de lei, aceeaşi sumă ca şi până acum. Realizatorii studiului susţin că pentru o parte din personalul din învăţământ, cardurile au fost încărcate încă de la jumătatea lunii mai, dar autorităţile susţin că toate cardurile personalului din învăţământ vor fi încărcate până la data de 31 mai 2023, exact la timpul pentru debutul sezonului de vară. Pentru ceilalţi bugetari, se prefigurează că ele vor fi încărcate pe parcursul anului.

Reprezentanţii platformei reamitesc că voucherele au valabilitate de un an, nu sunt rambursabile şi pot fi folosite numai de către beneficiarul lor, în baza unui act de identitate.

Aceştia mai arată că emiterea voucherelor de vacanţă a dus la o creştere semnificativă a rezervărilor prin intermediul lor. Potrivit unui raport, există deja 337.336 de înnoptări plătite cu tichete în primele 5 luni din 2023, o creştere de 240%, de 3 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Destinaţiile populare în rândul turiştilor rămân şi în această vară staţiunile de pe litoralul românesc, Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice.

„Turiştii au început deja să îşi facă planuri pentru vacanţa de vară, aşa că le recomandăm să îşi facă rezervările de pe-acum, cât încă mai găsesc locuri disponibile la unităţile preferate, dar şi
preţuri accesibile, în special pentru cele mai populare destinaţii. Odată cu încărcarea cardurilor de vacanţă, ne aşteptăm la o creştere foarte mare pe durata verii, creştere care deja se simte
pe Travelminit.ro”, a declarat Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare a afacerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO