Eveniment

SUA adoptă un pachet de cheltuieli de 739 milarde dolari pentru climă şi sănătate

SUA adoptă un pachet de cheltuieli de 739 milarde dolari...

Autor: Cosmin Pirv

08.08.2022, 07:33 34

Democraţii din Senat au adoptat duminică un pachet de cheltuieli pentru climă şi sănătate, trimiţând legea în Camera Reprezentanţilor şi aducându-l pe Joe Biden cu un pas mai aproape de o victorie legislativă semnificativă, notează The Guardian. 

Dacă va fi promulgat, proiectul de lege, cunoscut în mod oficial sub numele de Legea privind reducerea inflaţiei, va aloca 369 de miliarde de dolari pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru investiţii în surse de energie regenerabilă. Experţii au estimat că prevederile privind clima din proiectul de lege vor reduce emisiile de gaze cu aproximativ 40% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2005.â

Democraţii au promis că proiectul de lege va reduce costurile de asistenţă medicală pentru milioane de americani, permiţând Medicare să negocieze preţurile medicamentelor pe bază de reţetă şi plafonând la 2.000 de dolari pe an preţul medicamentelor pe bază de reţetă pe care beneficiarii Medicare le plătesc din buzunar.

Legislaţia include o serie de prevederi fiscale pentru a acoperi costurile acestor poliţe, aducând 739 de miliarde de dolari guvernului şi având ca rezultat o reducere globală a deficitului de aproximativ 300 de miliarde de dolari.

Modificările includ un nou impozit minim pe profit, o acciză de 1% pe răscumpărările de acţiuni şi o aplicare mai strictă a legii de către Internal Revenue Service.

„Astăzi, democraţii din Senat au luat partea familiilor americane în detrimentul intereselor speciale, votând pentru a reduce costul medicamentelor pe bază de reţetă, al asigurărilor de sănătate şi al costurilor energetice de zi cu zi şi pentru a reduce deficitul, făcând în acelaşi timp ca cele mai bogate corporaţii să plătească în sfârşit partea lor echitabilă”, a declarat Biden într-o declaraţie.

Votul final al Senatului a fost 51-50.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO