Eveniment

SUA atrage atenţia: alianţa dintre China şi Rusia pune în pericol securitatea mondială

SUA atrage atenţia: alianţa dintre China şi Rusia pune...

Autor: Alexandru Gologan

09.06.2022, 09:57 208

China şi Rusia şi-au exprimat votul de veto cu privire la aplicarea sancţiunilor Coreei de Nord la reuniunea Adunării Generale a ONU. Statele Unite pun la îndoială credibilitatea celor două ţări care şi-au ridicat parteneriatul strategic „fără limite” deasupra securităţii globale.

Statele Unite consideră parteneriatul strategic Rusia - China lipsit de scrupule, pentru că prin manifestarea opţiunii de veto în cadrul Adunării Generale a ONU pentru a bloca sancţiunile adresate Coreei de Nord, cele două ţări periclitează securitatea globală.

„Sperăm că aceste voturi de veto nu sunt o reflecţie a direcţiei acestui parteneriat. Explicaţiile lor pentru exercitarea dreptului de veto au fost insuficiente, necredibile şi neconvingătoare. Vetourile nu au fost aplicate pentru a servi siguranţa şi securitatea noastră colectivă”, a declarat diplomatul american Jeffrey DeLaurentis la reuniunea Adunării Generale a ONU.

China şi Rusia au declarat un parteneriat „fără limite” în februarie, cu aproape trei săptămâni înainte ca Rusia să înceapă invadarea Ucrainei. Vetourile lor asupra Coreei de Nord au divizat public Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată din 2006 de când au fost aplicate primele sancţiuni Phenianului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO