Eveniment

SUA se pregăteşte de Omicron: Preşedintele Biden anunţă reguli mai stricte

SUA se pregăteşte de Omicron: Preşedintele Biden...

Autor: Dorin Oancea

03.12.2021, 09:34 73

Preşedintele Joe Biden a dezvăluit reguli mai stricte de călătorie Covid-19, în contextul în care SUA au confirmat câteva cazuri de variantă Omicron, relatează BBC.

Biden a declarat că planul său "nu include închideri sau blocaje" şi nu modifică regulile de vaccinare.

Au fost depistate cazuri în California, Colorado, Minnesota, New York şi în Hawaii, unde autorităţile spun că persoana nu avea antecedente recente de călătorie.

Oficialii de stat din domeniul sănătăţii au raportat doar simptome uşoare în aceste cazuri.

Varianta a fost găsită acum până în 30 de ţări, potrivit rapoartelor.

Încă nu este clar dacă tulpina Omicron este asociată cu o transmitere mai mare sau cu un risc mai mare de a se sustrage vaccinurilor.

Conform detaliilor dezvăluite joi, toţi pasagerii internaţionali vor trebui să fie testaţi cu 24 de ore înainte de a pleca în SUA, indiferent de statutul lor de vaccinare. Masca este obligatorie în avioane, trenuri şi autobuze până în martie.

Guvernul american va încerca să pună la dispoziţie milioane de teste gratuite la domiciliu prin intermediul companiilor de asigurări private pentru cei care au asigurare şi prin intermediul centrelor de sănătate şi al clinicilor rurale pentru cei care nu au.

Planul administraţiei pentru lunile de iarnă constă, de asemenea, în măsuri de încurajare a tuturor adulţilor să îşi facă vaccinurile de rapel, inclusiv printr-o campanie de educare a publicului şi prin acţiuni de informare.

Peste 40 de milioane de americani au făcut vaccinurile de rapel, dar Biden a declarat că alte aproape 100 de milioane de persoane sunt eligibile şi nu şi-au făcut încă vaccinul.

Sute de clinici de vaccinare vor fi înfiinţate în întreaga ţară în încercarea de a creşte rata de imunzare în rândul copiilor şi adolescenţilor.

SUA şi alte câteva ţări au interzis călătoriile din opt ţări din Africa de Sud. Experţii în sănătate au declarat că restricţiile de călătorie le oferă timp pentru a studia noua variantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO