Eveniment

SUA vrea să aprobe cât mai repede un ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina

SUA vrea să aprobe cât mai repede un ajutor de 33 de...

Autor: Ştefan Stan

30.04.2022, 11:48 548

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a declarat vineri că speră să adopte "cât mai curând posibil" un pachet de ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina, cerut de preşedintele Joe Biden, scrie Reuters. 

Biden a cerut joi Congresului aceşti bani pentru a sprijini guvernul de la Kiev - o escaladare dramatică a finanţării americane pentru Ucraina la mai mult de două luni după ce a fost invadată de Rusia. 

Legislatorii din ambele partide au declarat că doresc să aprobe rapid cererea de finanţare de urgenţă, dar nu s-a spus imediat când anume ar putea vota Camera şi Senatul, pe fondul disputelor cu privire la ceea ce ar trebui să conţină orice legislaţie.

"Sperăm să aprobăm cât mai curând posibil această legislaţie", a declarat Pelosi la conferinţa sa de presă săptămânală.

Cererea de finanţare a lui Biden include peste 20 de miliarde de dolari pentru arme, muniţii şi alte tipuri de asistenţă militară, precum şi 8,5 miliarde de dolari în asistenţă economică directă pentru guvernul ucrainean şi 3 miliarde de dolari în ajutor umanitar.

Democraţii, care controlează la limită Congresul, şi republicanii nu sunt de acord dacă să combine finanţarea pentru Ucraina cu miliardele de dolari pentru ajutorarea COVID-19 pe care Biden le-a solicitat în martie.

Unii republicani au declarat că doresc ca cele două probleme să fie separate, dar unii democraţi au considerat că sprijinul pentru ajutorul acordat Ucrainei reprezintă o şansă de a aproba ajutorul COVID.

Pelosi a declarat că legislatorii vor trebui să "ajungă la un acord" cu privire la modul în care să abordeze ambele probleme.

"Avem urgenţe aici. Avem nevoie de banii COVID şi timpul este esenţial pentru că avem nevoie de banii pentru Ucraina, avem nevoie de banii COVID, aşa că aş spera că putem face acest lucru", a declarat Pelosi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO