Eveniment

Subiecte BACALAUREAT 2016. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii pentru examenul la Limba şi literatura română: un roman psihologic şi interbelic şi un text dramatic. LIVE UPDATE

Autor: Ioana Nicolescu

04.07.2016, 10:00 4386

Peste 137.000 de candidaţi vor susţine, în săpămâna 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, agenţiei de presă MEDIAFAX.

În total, 137.344 de absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia curentă, dar şi din promoţiile anterioare, s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat, care se vor susţine în 473 de centre de examen. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, lucrările vor fi corectate în 87 de centre de evaluare.

Probele scrise de la Bacalaureat încept luni, 4 iulie, cu testul de la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să aibă loc proba la Limba Maternă, miercuri (6 iulie), candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la orele 16:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. Rezultatele finale se vor publica în data de 16 iulie.

Iată mai jos subiectele care au picat luni la proba de Limba română de la Bacalaureat 2016:

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO