Eveniment

Subscrierile asigurătorului Allianz-Ţiriac au urcat cu 6% în T1, la 274 mil. lei

Subscrierile asigurătorului Allianz-Ţiriac au urcat cu...

Autor: Andra Oprescu

26.05.2015, 00:05 129
Allianz-Ţiriac, cea mai mare companie de pe piaţa asigurărilor generale şi a cincea pe segmentul asigurărilor de viaţă, a înregistrat în primul trimestru al anului subscrieri totale (din asigurări generale şi de viaţă) de 274,4 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta este al şaptelea trimestru consecutiv în care subscrierile asigurătorului au crescut, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania de asigurări a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit operaţional de 14,9 milioane lei, în creştere cu 39%, echivalentul a 4,2 milioane lei,  faţă de perioada similară din 2014,.

Pe segmentul de asigurări generale, compania a înregistrat un avans al veniturilor de 4,1%, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de 246,3 milioane lei, de la 236,5 milioane lei în primele trei luni din 2014, creştere susţinută în principal de subscrierile pe segmentul non­auto, care au crescut cu  14,5%.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, subscrierile companiei au fost de 28,2 milioane de lei în T1, în creştere cu 5,9 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Asigurările de bunuri şi proprietăţi au avut o creştere de aproximativ 12%, la 46,9 milioane lei, iar cele de răspundere civilă generală de 11,1%, subscrierile ajungând să depăşească 9 milioane lei în primele trei luni.

Clasele de asigurări de persoane (accidente, sănătate, călătorie) au generat venituri trimestriale de aproape 16 milioane de lei, în urcare cu 21%.

Segmentul auto (Casco şi RCA cumulat) a consemnat subscrieri de aproximativ 171 milioane lei, în stagnare faţă de primul trimestru al anului trecut.

„Nu am ţinut pasul cu dinamica pieţei pe clasa asigurărilor RCA obligatorii, acolo unde a trebuit să acceptăm să pierdem circa opt mii de clienţi. Pentru noi, această linie de business rămâne cea mai puţin atractivă, ea continuând să genereze pierderi. Totuşi, începutul de an indică o tendinţă de reducere a acestor pierderi din activitatea RCA şi suntem optimişti că măsurile interne de optimizare a structurii portofoliului nostru de asigurări obligatorii vor contribui la menţinerea acestei tendinţe“, a spus Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac.

Totodată, şeful Allianz spune că eventuala externalizare în domeniul evaluării daunelor auto va îngreuna, pe de o parte, procesul de despăgubire, iar pe de altă parte va majora costurile de administrare: „Conform estimărilor noastre, externalizarea obligatorie a constatării şi evaluării pagubelor auto (către un Corp al Evaluatorilor Tehnici) va impune o creştere a tarifelor RCA cu cel puţin 10 procente“.

Pentru întreg portofoliul de asigurări generale, valoarea despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac clienţilor (inclusiv terţi păgubiţi) în primul trimestru al anului 2015 a fost de 111,5 milioane lei. Aproape 90% din această sumă a fost acordată în baza poliţelor de asigurări auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO