Eveniment

Suceava: Circulaţie oprită după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic. Mii de oameni au rămas fără curent electric

Suceava: Circulaţie oprită după ce mai mulţi copaci...

Autor: Raluca Lazaroi, Mediafax

29.10.2017, 17:13 157

Circulaţia rutieră a fost oprită, duminică, pe DJ 175 A şi B – Transrarău, după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt. Pe DN 17 B se circulă doar pe un sens în zona Dorna Arini, din cauza bolovanilor căzuţi de pe un versant. Peste 4.600 de locuinţe din Suceava au rămas fără curent electric.

Conform reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, mai multe localităţi au fost afectate de vântul puternic, care a bătut cu viteze cuprinse între 80 şi 100 de kilometri pe oră. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, blocând circulaţia rutieră, iar din cauza vremii nefavorabile circulaţia pe Transrarău a fost închisă.

„În cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) s-au semnalat căderi de arbori pe carosabil în localităţile Iacobeni, Colacu, Pojorâta, Crucea, Carlibaba, Paltin, Câmpulung Moldovenesc zona Izvorul Alb. ISU Suceava a intervenit în localităţile Iacobeni, Crucea şi Paltin. În celelalte locaţii au intervenit serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi lucrătorii ocoalelor silvice. Începând cu ora 14.05 DJ175A şi B Transrarau este închis ca măsură preventivă dispusă de autorităţi”, anunţă purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plt. adj. Alin Găleată.

Găleată a mai spus că circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, dinspre Suceava spre Bistriţa-Năsăud, se desfăşoară în condiţii de iarnă, fiind depus un strat de un centimetru de zăpadă pe carosabil.

La ora transmierii acestei ştiri, circulaţia pe DN 17B, în zona localităţii Dorna Arini este blocată pe un sens de mers din cauza unor bolovani care au căzut de pe versanţi.

Din cauza vântui puternic, 67 de puncte de transformare ale Electrica au rămas fără alimentare cu energie electrică, fiind afectaţi 4.613 consumatori.

Meteorologii au emis, pentru duminică, o avertizare de cod portocaliu în zonele de munte, unde va ninge viscolit şi va fi un strat consistent de zăpadă, şi o avertizare de cod galben, valabilă în toată ţara, ANM precizând că se vor semnala vânt intens, disconfort termic şi precipitaţii mixte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO