Eveniment

Suedezii de la Medicover investesc 20 mil. euro într-un nou spital cu 150 de paturi în Bucureşti

Suedezii de la Medicover investesc 20 mil. euro într-un...

Autor: Georgiana Mihalache

05.07.2021, 11:00 6339

Medicover, al treilea operator medical privat de pe piaţa locală, investeşte 20 mil. euro într-un nou spital în Bucureşti, în zona Pipera, care va avea 150 de paturi, potrivit unui anunţ al companiei.

Medicover România a semnat un acord pe 15 ani, cu posibilitatea de prelungire, cu proprietarul clădirii, compania de dezvoltare imobiliară Multigalaxy.

Clădirea nouă va fi în zona Pipera, iar clădirea de birouri va fi transformată în unitate medicală, având o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi. În apropiere se află autostrada Bucureşti-Ploieşti, dar şi două clinici Medicover. Suedezii de la Medicover mai au un spital în Bucureşti, în zona Băneasa şi încă un spital la Oradea, Pelican, pe care l-au achiziţionat în 2018.

„Prin această investiţie greenfield vrem să punem la dispoziţia beneficiarilor de servicii medicale, şi nu numai, un portofoliu extins de servicii medicale multi-specializate, care abordează integrat grija pentru sănătatea pacienţilor. Ne consolidăm astfel prezenţa locală şi implicarea pentru a deservi cea mai dinamică regiune din România”, a spus John Stubbington, director de operaţiuni (COO) al Medicover Healthcare Services.

„Ne-am asumat un angajament pe termen lung pentru a creşte calitatea serviciilor medicale din România prin investiţii care produc un impact puternic în comunitate”, a spus şi Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

„Vom construi un spital pentru viitorul îngrijirii medicale”, a spus dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

România ocupă locul al treilea la nivel de vânzări după Germania şi Polonia pentru grupul suedez. Medicover este prezentă în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover şi Pelican, şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Grupul Medicover, care include şi reţeaua de laboratoare Synevo, a raportat pentru 2020 venituri cumulate de până la 128 milioane euro pe piaţa locală, în creştere cu 7,5%, faţă de 119,1 milioane euro în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO