Eveniment

Summitul UE de la Sibiu a umplut hotelurile şi a majorat traficul de pe aeroport cu 300%

Summitul UE de la Sibiu a umplut hotelurile şi a majorat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.05.2019, 00:07 1479

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE, programat pentru 9 mai, a umplut hotelurile din Sibiu, dar şi din împrejurimi, iar traficul aeronavelor de pe aeroportul din oraş s-a majorat în această săptămână cu peste 300% faţă de o săptămână obişnuită.

„Hotelurile sunt pline, cererea a fost mare, tarifele au crescut pe măsură. Oraşul este aglomerat cu delegaţi, cu presă, cu oficiali ai statelor din UE. E un business bun pentru industria hotelieră“, a declarat Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, şi directorul general al lanţului hotelier ibis Continental Hotels. Lanţul hotelier deţine o unitate de trei stele sub brandul ibis în Sibiu. În total, în Sibiu erau înregistrate anul trecut 30 de hoteluri, dintre care două de cinci stele. De asemenea, şi aeroportul din Sibiu va avea un trafic mai mare cu ocazia summitului.

„În perioada de referinţă 6-12 mai 2019 estimăm o creş­tere a numărului de mişcări de 300%, respectiv de la o medie de 30 aterizări şi decolări pe zi la un maxim de 120 aterizări şi decolări pe zi. Vârful de trafic se preconi­zea­ză a fi atins odată cu sosirea înalţilor oficiali“, spun re­pre­zentanţii aeroportului din Sibiu, care anual are un tra­fic de peste 660.000 de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO