Eveniment

Supercom câştigă un contract de 30 mil. euro pentru curăţenia Clujului într-o bătălie cu Romprest şi Rosal

Supercom câştigă un contract de 30 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

25.03.2014, 00:03 800
Compania Supercom din Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ilie Ciuclea, a câştigat un contract de peste 137,6 mil. lei (30,5 mil. euro) cu primăria Cluj-Napoca pentru servicii de salubrizare şi deszăpezire stradală în municipiu.

Procedura de licitaţie a fost demarată anul trecut prin publicarea anunţurilor de participare pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), respectiv JOUE (Jurnalul Oficial a Uniunii Europene), portalurile electronice de licitaţii publice naţional, respectiv european.

„Comisia de licitaţie pentru concesionarea serviciilor publice de salubrizare stradală şi deszăpezire a notificat tuturor participanţilor la procedura de achiziţie publică rezultatul procedurii. Valoarea estimată a contractului pentru ambele loturi licitate s-a ridicat la 137,6 milioane de lei, durata acestuia este de opt ani, iar câştigătorul este compania Supercom“, au declarat reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca.

Supercom este controlată de Ilie Ionel Ciuclea, preşedintele şi directorul general al firmei, şi a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 137,8 mil. lei (31 mil. euro), cu un profit net de aproape 1,4 mil. lei (310.000 de euro) şi cu un număr mediu de 1.677 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finan­ţelor. Alături de Ilie Ionel Ciuclea, din acţionariatul companiei fac parte şi Ciuclea Georgescu Roxana Magdalena, Ciuclea Maria Cristina, Ciuclea Paula, Bubu Gheorghe Valentin şi Bubu Florina. Compania Supercom a mai câştigat în 2009 un contract de 270 mil. lei (circa 60 mil. euro) pentru salubrizare în judeţul Dâmboviţa, potrivit anunţurilor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), însă s-a ocupat de salubrizare şi în Bucureşti, în sectorul 2.

În afară de Supercom, la licitaţia de la Cluj a mai participat şi compania Romprest Service, despre care presa a scris că proprietar este omul de afaceri Florin Walter. Datele de la Registrul Comerţului arată că 43,7% din capitalul Romprest se află în mâinile 3I Group, un fond britanic cu investiţii în companiile de infrastructură, iar Detaco Ltd, o firmă cu sediul în Canada şi controlată de o companie înregistrată în Seychelles, deţine 42,7% din acţiuni. Al treilea acţionar este Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, cu un pachet de 10%. Structura acţionariatului este completată de Firstcom LLC, o companie înregistrată în statul american Kentucky, dar cu sediul în Cipru.

O altă companie care s-a înscris la licitaţia de salubrizare şi deszăpezire stradală de la Cluj este Rosal Grup, care a fost controlată, până s-a decis să intre în politică, de Honorius Prigoană, fiul lui Silviu Prigoană.

Totodată, la licitaţia de la Cluj s-au înscris şi companiile RER Ecologic Service Oradea, RER Ecologic Service Buzău, Polaris M Holding din Constanţa, dar şi Compania de Salubritate Brantner Veres din Cluj, controlată de omul de afaceri Vereş Eugen.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO