Eveniment

Surpriză: Austria intră într-un lockdown total şi face vaccinarea obligatorie şi trimite o undă de şoc în toată lumea Occidentală

Surpriză: Austria intră într-un lockdown total şi...

Autor: Andreea Tobias

19.11.2021, 11:58 8139

Austria va deveni prima ţară din Europa de Vest care va reintroduce lockdown-ul total pentru a face faţă unui nou val de infecţii, scrie Reuters.

De asemenea, vaccinarea devine obligatorie începând cu 1 februarie, a anunţat vineri guvernul.

Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă, adăugând că obligativitatea vaccinării se introduce din 1 februarie.

„Sunt prea mulţi dintre noi care nu au dat dovadă de solidaritate”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg. „Creşterea ratei de vaccinare este singura modalitate de a rupe acest cerc vicios”.

Aproape concomitent cu anunţul Austriei, cel mai înalt oficial din Germania în domeniul sănătăţii a anunţat intenţia unor măsuri similare. Abia joi, guvernul cancelarului Angela Merkel a crescut presiunea asupra germanilor nevaccinaţi, anuntând o serie de restricţii care vor fi adoptate în perioada următoare.

„Suntem într-o situaţie în care nu ar trebui să excludem nimic”, a spus ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, vineri, la Berlin, când a fost întrebat dacă este posibil un nou lockdown.

În Austria, carantina va începe luni şi va dura cel puţin 20 de zile. Măsura va rămâne în continuare în vigoare pentru persoanele care au respins imunizarea, deoarece guvernul este hotărât să adopte o poziţie dură faţă de contestatarii vaccinului.

Schallenberg, care a deplâns ştirile false şi poziţia anti-vaxxerilor a recunoscut că măsurile sale de sănătate publică nu au funcţionat. Ministru Sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, şi-a cerut scuze pentru decizia care va trimite oamenii la a patra izolare.

Vaccinarea obligatorie va intra mai degrabă sub incidenţa dreptului administrativ austriac decât al dreptului penal, potrivit lui Schallenberg, care a spus că avocaţii încă nu au stabilit detaliile. Acest lucru sugerează că oamenii ar putea avea nevoie să prezinte dovada vaccinării din februarie pentru a elimina obstacolele birocratice de bază, cum ar fi înscrierea la şcoală şi alte instituţii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO