Eveniment

Surpriză: Compania de Aeroporturi începe procedurile de redeschidere a pistei 2 a aeroportului Otopeni. Este posibilă apariţia unor întârzieri

Surpriză: Compania de Aeroporturi începe procedurile de...

Autor: Bianca Ciocotisan

12.06.2018, 15:38 123

Compania Aeroporturi Bucureşti va demara, miercuri, 13 iunie, procedurile de reschidere a pistei 2 (08L-26R) a aeroportului Henri Coandă, urmând ca pista să fie deschisă traficului începând cu 20 iunie, arată un comunicat transmis miercuri de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

„În urma încheierii recepţiei la terminarea lucrărilor pentru pista 2 (08L-26R) a aeroportului Henri Coandă, CN Aeroporturi Bucureşti va demara, miercuri, 13 iunie procedurile de redeschidere a acestei piste pe întreaga ei lungime”, spun reprezentanţii aeroportului.

Procedurile de redeschidere implică reconfigurarea marcajelor şi balizajului, verificarea din zbor a configuraţiei pistei şi a sistemelor de radionavigaţie, efectuarea unei inspecţii din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române, iar pe perioada derulării lor întreaga pistă va fi închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit, 20 iunie.

„Redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3.500 m va permite operarea în condiţii foarte bune, cu evitarea congestiilor de trafic, atât în lunile de vârf (iulie-august) cât şi în condiţiile dificile din lunile de iarnă”, precizează oficialii aeroportului.

„Întrucât în perioada 13-20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de Eurocontrol şi ROMATSA, este posibilă apariţia unor mici întârzieri la aterizarea şi decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf. Asigurăm pasagerii că facem toate eforturile pentru minimizarea oricărui disconfort ce ar putea apărea”, arată comunicatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO