Eveniment

Surpriză de la STB pentru elevi: Data la care Societatea de Transport Bucureşti va emite abonamentele gratuite pentru elevi

Surpriză de la STB pentru elevi: Data la care Societatea...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

05.02.2019, 16:46 585

Abonamentele gratuite ale STB pentru elevi vor fi emise începând cu data de 11 februarie, informează Societatea, precizând că cei care frecventează şcolile din Bucureşti beneficiază de reducere integrală, indiferent de domiciliu.

„STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019 în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018. Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere şi încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum şi cartea de identitate - în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani - cu evidenţierea domiciliului stabil sau provizoriu”, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB, fost RATB), printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare sau a carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere.

„Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de forma de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă). De prevederile actelor legislative menţionate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale”, mai arată STB.

Abonamentele cu reducere sau cele gratuite nu sunt valabile pe liniile expres şi pe liniile speciale. Validarea cardurilor este obligatorie la fiecare călătorie, a ami explicat Societatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO