Eveniment

Surpriză de proporţii: Disponibilizările masive din IT ajung şi în fast-food. McDonald's plănuieşte o reorganizare şi reduceri de locuri de muncă

Surpriză de proporţii: Disponibilizările masive din IT...

Autor: Dorin Oancea

08.01.2023, 14:00 6026

McDonald's plănuieşte reduceri de locuri de muncă şi o reorganizare, în timp ce compania îşi reorientează priorităţile pentru a accelera extinderea restaurantelor, a declarat angajaţilor directorul general Chris Kempczinski, conform CNBC.

Compania fast-food a precizat că reducerile de personal nu reprezintă o măsură de scădere a costurilor, ci sunt menite să ajute compania să inoveze mai repede şi să lucreze mai eficient. Ca parte a reorganizării, compania va deprioritiza şi va opri anumite iniţiative, potrivit unui memo al lui Kempczinski la nivelul întregii companii. Nu este clar care sunt aceste proiecte.

În prezent, organizaţia McDonald's este împărţită în trei segmente: SUA, pieţele internaţionale operate şi pieţele internaţionale licenţiate pentru dezvoltare. Compania operează în 119 pieţe din întreaga lume.

În plus, McDonald's a declarat vineri că va accelera planurile de dezvoltare a noilor restaurante.

"Trebuie să accelerăm ritmul deschiderii restaurantelor noastre pentru a capta pe deplin cererea crescută pe care am determinat-o în ultimii ani", a declarat Kempczinski în nota de serviciu.

McDonald's nu a publicat anterior o prognoză cu privire la numărul de restaurante noi pe care intenţionează să le construiască în 2023, dar compania a declarat în noiembrie că noile unităţi vor contribui cu aproximativ 1,5% la creşterea vânzărilor la nivelul întregului sistem în 2022.

Compania nu a decis încă câte restaurante noi va construi şi nici câte locuri de muncă vor fi eliminate în cadrul reorganizării. Kempczinski a declarat că firma va finaliza şi va începe să comunice deciziile privind disponibilizările până la 3 aprilie.

Kempczinski a anunţat, de asemenea, o serie de promovări interne, începând cu 1 februarie, pentru a ajuta compania să îşi pună în aplicare noua strategie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO