Eveniment

Surpriză majoră: Bucureştenii ar putea merge gratuit cu STB-ul. Primarul Capitalei Gabriela Firea promite că vine cu un proiect de gratuitate pentru toţi bucureştenii la transportul în comun

Surpriză majoră: Bucureştenii ar putea merge gratuit...

Autor: Nicolae Oprea

12.12.2018, 12:57 1886

„De anul viitor, voi veni cu un proiect care va presupune acordarea de gratuitatea la transportul STB pentru toţii bucureştenii (…) Vrem să încurajăm astfel transportul public”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, care a mai precizat că printr-un astfel de proiect vrea să descurajeze transportul cu maşinile personale în oraş.

„În momentul în care avem un parc auto bine dimensionat să putem să acordăm şi această facilitate a gratuităţii, scopul fiind acela de a dimensiona pe cât mai mult posibil prezenţa în trafic a autoturismelor personale şi cetăţenii să aleagă transportul public în comun, dar care să aibă un grad şi confort şi să se desfăşoare aceste clădiri în deplină civilizaţie”, a mai precizat Gabriela Firea.

Declaraţiile primarului vin în contextul în care CGMB a votat, miercuri, acordarea de gratuitate la transportul STB pentru toţii elevii din Bucueşti, precum şi pentru un însoţitor pentru fiecare pensionar din Bucureşti.

„Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru un însoţitor/călătorie pentru fiecare pensionar cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti pe miijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti. Însoţitorul beneficiază de transport gratuit doar dacă pensionarul pe care îl însoţeşte are vârsta minim de 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor şi deţine un card de transport destinat călătoriilor cu însoţitor”, se arată în proiectul aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO