Eveniment

Surpriză: România este pe locul 3 la nivel mondial într-un top al ţărilor de unde poţi să lucrezi remote şi să călătoreşti în acelaşi timp

Surpriză: România este pe locul 3 la nivel mondial...

Autor: Robert Manea

25.01.2022, 19:09 830

România este pe al treilea loc în lume în topul ţărilor de unde poţi să lucrezi de la distanţă, arată un studiu preluat de Kayak.

Topul a luat în calcul ţările unde este cel mai avantajos să lucrezi în faţa unui laptop şi în acelaşi timp să călătoreşti în locaţii de vis.

Acest clasament a analizat un număr total de 111 ţări în funcţie de 22 de factori, împărţiţi pe şase categorii: siguranţa şi sănătatea; accesibilitatea şi costuri de călătorie; preţurile locale, facilităţi privind munca la distanţă; vremea şi viaţa socială.

Topul este condus de Portugalia, urmată de Spania şi România. Pe următoarele locuri se situează Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă şi Germania.

România a fost clasată pe locul 3 în acest top datorită costurilor reduse de trai şi preţurilor mici. Poţi închiria maşini la preţuri avantajoase, iar nopţile de cazare la hotele nu sunt aşa scumpe. Alte avantaje ar fi mâncarea ieftină, dar şi preţul chiriilor apartamentelor. Pe lângă acestea, viteza internetului este una foarte mare, iar majoritatea localnicilor vorbesc engleză.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună ţară din lume pentru munca remote, obţinând punctaje ridicate în toate categoriile: vreme foarte bună, varietatea locurilor de ieşit în oraş, rata mică a criminalităţii, dar şi costul de trai scăzut.

Spania a ocupat locul al doilea în principal datorită numărului ridicat de restaurante şi cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenţei de spaţii de co-working şi a vizelor pentru liberii profesionişti, dar şi a vieţii de noapte.

 
 
 

              

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO