Eveniment

Surprizele se ţin lanţ la Campionatul Mondial: Coreea de Sud merge cu Portugalia în optimi. Uruguay ratează calificarea pentru un singur gol

Surprizele se ţin lanţ la Campionatul Mondial: Coreea...

Autor: Rafael Hekman

02.12.2022, 19:19 594

Echipa naţională a Coreei de Sud a obţinut vineri seara calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după ce a învins, cu un gol marcat în prelungiri, reprezentativa Portugaliei, scor 2-1 (1-1). Uruguay a trecut de Ghana cu 2-0, dar a pierdut calificarea din cauza golaverajului.

Suarez şi comapania ar fi obţinut locul doi dacă ar mai fi marcat încă un gol în minutele suplimentare de joc, însă , în ciuda unei ofensive acerbe, nu au reuşit, fiind eliminaţi.

Sudcoreenii au marcat după o fază creată de vedeta Heung-Min Son, care a dat o pasă perfectă pentru golul victoriei.

Coreea de Sud – Portugalia 2-1 (1-1)
Ghana – Uruguay 0-2 (0-2)

Portughezii arată că îşi doresc să fie prima echipă cu maxim de puncte în grupă, în Qatar, şi marchează repede, după ce Diogo Dalot i-a pasat lui Ricardo Horta, în careu, de unde l-a învins fără probleme pe Seung-Gyu Kim ()-1, min. 5).

Sudcoreenii joacă la fel ca la 0-0 şi în min. 17 Jin-Su Kim marchează, însă din poziţie de offside.


_____
La Al Wakrah, Uruguay începe mai bine, dar nu-şi creează situaţii certe de a marca. În minutul 17, africanii solicită şi primesc un penalty, după o intervenţie neglijentă a portarului Sergio Rochet, acordat la intervenţia arbitrilor din cabina VAR.

Andre Ayew execută slab şi Rochet îşi repară greşeala, intervenind salvator.

La acest scor, Ghana se alătură Portugaliei în optimi.

_____
Un corner executat în minutul 27 face ca mingea deviată să ajungă la Young-Gwon Kim, care egalează din faţa porţii, readucând Coreea de Sud în cărţile calificării.

Portughezii nu renunţă şi în minutul 35 Diogo Dalot îl scote în evidenţă pe portarul coreea, care scoate cu dificultate mingea şutată lângă bara stângă a porţii.

La cealaltă poartă, Heung-Min Son trimite un şut de la distanţă, însă pe centrul porţii, fără să-l surprindă pe Diogo Costa.

Minutul 42 consemnează cea mai mare ocazie de pe finalul reprizei. Şutul său de la marginea careului este respins cu dificultate în faţă de Kim, iar mingea ajunge la Ronaldo, care trimite cu capul, însă imprecis.

____
Uruguayenii continuă ofensiva şi în minutul 26 Arrascaeta deschide scorul cu noroc, o minge respinsă ajungând în faţa porţii de unde a fost trimisă uşor peste linie.

Acelaşi Arrascaeta majorează la 0-2, cu un şut din prima din careu, din pasa lui Suarez.

La acest scor, înregistrat la pauză, Uruguay e calificată în optimi.

_____
Coreea şi Portugalia intră la egalitate la pauză, scor care se menţine şi după revenirea de la vestiare. Ronaldo este înlocuit în minutul 65 de Andre Silva, însă portughezii nu arată că ar avea forţa de a prelua conducerea.

Se arată 6 minute suplimentare de joc şi Coreea de Sud mai are nevoie de un gol pentru a se califica, datorită golaverajului mai bun.

În minutul 91, vedeta lui Totenham, Heung-Min Son, trimite o pasă la limită în careu pentru Hee-Chan Hwang, care marchează pe lângă Diogo Costa şi aduce golul ce ar putea să o califice, dacă Uruguay nu mai marchează împotriva Ghanei.


_____
Uruguayenii sunt pe cale să primească un penalty, dar sistemul VAR nu confirmă şi sudafricanii continuă ofensiva.

Pellistri şi Semenyo şutează ambii pe lângă bară, Cavani cere un penalty, neacordat, Coates iroseşte şi el o fază importantă.

Coreea de Sud învinge Portugalia, iar sudamericanii primesc încă 8 minute suplimentare de joc pentru a marca golul calificării.

În ciuda unei ofensive cu toate liniile, Uruguay rămâne cu satisfacţia amară a victoriei cu 2-0, dar fără să se califice.


Portugalia rămâne pe primul loc, cu 6 puncte, urmată de Coreea de Sud, cu 4 puncte, la egalitate cu Uruguay, însă cu mai multe goluri marcate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO