Eveniment

Surse: Uniunea Europeană a decis blocarea activelor lui Vladimir Putin şi Serghei Lavrov

Surse: Uniunea Europeană a decis blocarea activelor lui...

Autor: Mediafax

25.02.2022, 17:42 180

Consiliul Uniunii Europene a decis, vineri, blocarea activelor financiare deţinute de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul sancţiunilor impuse ca reacţie la războiul lansat de Rusia în Ucraina, afirmă oficiali de la Bruxelles.

Miniştrii de Externe din ţările UE au decis vineri ca activele deţinute de Vladimir Putin şi de Serghei Lavrov în spaţiul comunitar să fie blocate, afirmă funcţionari de la Bruxelles citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde.

Decizia urmează să fie confirmată printr-un anunţ oficial al Consiliului Uniunii Europene.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că sancţiunile Uniunii Europene vizează "personalităţi ruse, inclusiv oficiali de rang înalt din Federaţia Rusă". Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, şi omologul său din Luxemburg, Jean Asselborn, au confirmat, potrivit site-ului Tagesschau.de, că sancţiunile îi vor viza pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Aceste propuneri au fost discutate de liderii Uniunii Europene cu ocazia summitului Consiliului European, desfăşurat joi seară. Liderii ţărilor din cadrul Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au condamnat vehement, cu ocazia summitului de la Bruxelles, atacul armatei ruse asupra Ucrainei şi au decis impunerea de sancţiuni "masive" şi "severe" împotriva Rusiei.

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, joi seară, sancţiuni "severe" împotriva Rusiei, acuzându-l pe omologul său rus, Vladimir Putin, că "a ales războiul", astfel că va suporta "consecinţele".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO