Eveniment

Sute de mine plutesc în derivă în Marea Neagră. FSB: Incidentul s-a produs din cauza unei furtuni puternice

Sute de mine plutesc în derivă în Marea Neagră. FSB:...

Autor: Dorin Oancea

21.03.2022, 14:34 385

Câteva sute de mine plutesc în derivă în Marea Neagră după ce s-au desprins de cablurile din apropierea porturilor ucrainene, au declarat principala agenţie de informaţii a Rusiei şi participanţi la piaţa navală, conform Reuters.

Marea Neagră este o arteră majoră de transport maritim pentru cereale, petrol şi produse petroliere.

"Din cauza vremii furtunoase, cablurile care leagă minele de ancore s-au rupt", a declarat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, într-un comunicat de presă.

"Din cauza vântului şi a curenţilor de apă, minele plutesc liber în derivă în partea de vest a Mării Negre", a precizat FSB.

FSB a precizat că este vorba de aproximativ 420 de mine.

Autoritatea portuară Novorossiisk, într-o notă consultată de Reuters, a declarat că transportul maritim este în pericol în partea de vest a Mării Negre. Surse de transport maritim au declarat că autorităţile turceşti au avertizat asupra riscului pentru cei care folosesc strâmtorile Dardanele şi Bosfor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO