Eveniment

Tabără către fermieri: Nu vă vindeţi terenurile, pentru că preţurile lor vor creşte

Tabără către fermieri: Nu vă vindeţi terenurile, pentru că preţurile lor vor creşte

Autor: Mediafax

14.08.2011, 10:02 616

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, i-a îndemnat, sâmbătă, pe fermierii din judeţul Alba să nu îşi vândă terenurile agricole pe care le deţin deoarece în următorii ani preţul acestora va creşte foarte mult, iar la unele ar putea ajunge la peste 25.000 de euro pe hectar.

Valeriu Tabără a spus că, în România, circa patru milioane de hectare de păşuni sau fâneţe sunt "invadate de spini" fiind considerate "terenuri grele" pentru muncile agricole, însă i-a îndemnat pe fermieri să nu le vândă.

"Zone întregi de păşune de deal şi de munte sunt nefolosite. Vă spun că sunt circa 4 milioane de hectare. Şi vă spun încă un lucru acum: să vă aşteptaţi la o presiune mare asupra a ceea ce înseamnă aşa-zisele terenuri grele, unde scoţi fânul cu sarcina şi încarci carul cu grijă mare, ca să nu ţi se răstoarne. Dar presiunea mare va fi pe aceste terenuri care, la prima vedere, domnule, nu le cumpără nimeni, nu le valorifică nimeni. Vreau să vă spun că terenurile - valoarea terenurilor va creşte în viitor", a spus Tabără.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO