Eveniment

Tabără pentru participanţii la olimpiade şi alte concursuri naţionale şi internaţionale de informatică din 12 ţări, organizată de o universitate din Germania la Braşov

Iniţiativa îşi propune să le ofere oportunităţi de a-şi dezvolta cunoştinţele într-un mediu stimulativ şi competitiv.

Iniţiativa îşi propune să le ofere oportunităţi de a-şi dezvolta cunoştinţele într-un mediu stimulativ şi competitiv.

Autor: Ramona Cornea

05.08.2024, 00:05 180

Tabăra reuneşte 44 de liceeni pasionaţi de informatică din 12 ţări, inclusiv din România  „Dorim să încurajăm talentul individual şi să contribuim la comunitatea tehnologică globală”.

Constructor University, o universitate privată din Bremen, Germania, în colaborare JetBrains şi susţinută de firma de consultanţă educaţională High Edu, partenerul său român, organizează prima ediţie a ACTS (Algorithm and Coding Training School) în România, o tabără ce reuneşte 44 de liceeni pasionaţi de informatică din mai multe ţări pentru un program care a început pe 30 iulie şi se va finaliza pe 9 august, în judeţul Braşov.

Participanţii, care au excelat la olimpiade si alte concursuri naţionale şi internaţionale de informatică din 12 ţări, inclusiv România, au fost selectaţi dintre 350 de candidaţi printr-un proces riguros de selecţie ce a evaluat performanţele lor academice şi abilităţile tehnice.

„Această iniţiativă nu doar subliniază rolul esenţial al parteneriatelor internaţio­nale în educaţie şi tehnologie, ci şi impulsionează inovaţia care este esenţială pentru viitorul nostru colectiv”, a declarat Oznur Bell, cancelar al Universităţii Constructor.

Iniţiativa îşi propune să le ofere oportunităţi de a-şi dezvolta cunoştinţele într-un mediu stimulativ şi competitiv. Programul va include sesiuni de mentorat, ateliere practice şi competiţii interne, toate susţinute de profesori universitari, experţi în informatică şi specialişti din industria IT. Organizatorii acoperă integral toate cheltuielile de participare ale elevilor, inclusiv cazare, mese, materiale de studiu. excursii şi activităţi recreative.

„Când am vizitat şcolile şi universităţile din România, am văzut un potenţial extraordinar în elevii locali, care excelează constant la olimpiadele de matematică şi programare.“

„De aceea am colaborat cu Universitatea Constructor pentru a uni talentele locale cu colegii lor internaţionali şi a oferi acces la instructori de top. Investind în aceste minţi strălucite, dorim să încurajăm talentul individual şi să contribuim la comunitatea tehnologică globală”, spune Andrey Ivanov, SVP de investiţii, cercetare şi educaţie la JetBrains.