Eveniment

Ţara din Uniunea Europeană care distribuie pliante prin care cetăţenii primesc instrucţiuni pentru cazul unui război

Ţara din Uniunea Europeană care distribuie pliante prin...

Autor: Mihai Draghici

22.05.2018, 17:18 881

Guvernul Suediei a editat o versiune actualizată a unui pliant prin care îndeamnă cetăţenii să se pregătească pentru eventualitatea unui conflict militar, mesajul fiind trimis prin poştă la 4,8 milioane de locuinţe, relatează publicaţiile The Independent şi T-online.de.

Pliantul de 20 de pagini, intitulat "Pentru cazuri de crize ori război", conţine instrucţiuni pentru localizarea buncărelor şi găsirea de apă şi alimente.

Este vorba de versiunea actualizată a unei broşuri care fusese distribuită în al II-lea Război Mondial şi în timpul Războiului Rece.

"Chiar dacă Suedia este mai sigură decât alte ţări, există ameninţări. În cazul în care Suedia va fi atacată de altă ţară, nu ne vom preda niciodată. Toate informaţiile despre eventuala încetare a rezistenţei vor fi false", se arată în pliante.

Suedia şi alte ţări din nordul Europei sunt în alertă de când Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, în 2014. Guvernul de la Stockholm a acuzat în mod repetat Rusia de incursiuni ilegale în spaţiul aerian suedez. În 2016, Suedia a suplimentat bugetul militar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO